dilluns, 2 de març del 2009

Bus VAO: Com afecta a la Zona 21?



El carril Bus VAO ja es comença a construir des de fa setmanes. Per a qui no ho sàpiga aquest carril soposarà la construcció d'un pas elevat per la C-58 per a transport públic des de Ripollet fins Barcelona. Pel que fa a la Zona 21, aquest carril ens suposa un parell d'anys d'obres com a mínim, o sigui sorolls, pols i tots els inconveninets d'una gran obra faraònica.
A part d'aquests inconvenients, el nostre barri es veu afectat amb una sèrie d'expropiacions per encabir l'ampliació de la C-58 i és aquí on ens puja la mosca al nas.
Alguns d'aquests terrenys expropiats són propietat de l'Ajuntament de Montcada (uns 1.770 m²), això sense comptar els terrenys de propietaris desconeguts que en el cas que no es puguin identificar també serien de l'ajuntament.


La història d'aquests terrenys ve del famós conveni del 82 entre l'Ajuntament de Montcada, l'AAVV de Terra Nostra i l'antiga companyia que s'encarregava d'urbanitzar el barri de Terra Nostra.
Aquesta companyia tenia uns deutes amb l'Ajuntament i al no poder pagar, es va signar un conveni on entre altres coses, se li cedien terrenys del barri a la l'Ajuntament per tal de liquidar l'esmentat deute i així deixar sense efecte les obligacions de la companyia a urbanitzar el barri.
Aquests terrenys passaren a mans de l'Ajuntament i aquests, en diverses reunions amb la AAVV, han manifestat que aquests terrenys servirien per destinar-los a la futura urbanització de la Zona 21.
Ara amb la construcció del carril Bus VAO la Generalitat ha expropiat alguns terrenys entre els quals alguns de l'Ajuntament i per tant terrenys que hauríen de servir per la futura urbanització de la Zona 21. Al preguntar on són els diners que ha rebut l'Ajuntament de la Generalitat per aquestes expropiacions, l'Ajuntament ens diu que aquests diners no els invertiran en el nostre barri. Com pot ser això? Com volen que creiem en les seves paraules si no les cumpleixen?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El problema dels representants d'aquest ajuntament es la seva actitut. Mai han pensat de veritat en dialogar amb els veins per trobar una solució consensuada i raonable.
Aquesta prepotencia es l'origen de tots els mals que la majoria de veins patim i patirem.
S'han confirmat les sospites que deien que aquesta comisió anava amb una sola direcció.
Els veins solament estem per a escoltar. No son valorats els nostres arguments ni els pocs compromisos ni "bones intencions" que, com no estan escrits, no pensen cumplir.

Anònim ha dit...

Otra vez el error de los vecinos ha sido confiar.
Hemos vuelto a pecar de confiados.